Lista på 4 pedagogiska lärarbloggar

Finns det idag intressanta lärarbloggar? Den frågan ställde jag mig häromdagen och bestämde mig för att leta upp sådana. Jag tänkte först att bloggen som form var lite utdaterad i dessa tider med sociala medier som twitter, facebook och youtube. Så det var intressant att börja leta efter oberoende bloggar med intressant inlägg.

Det här mynnade ut i en lista på bloggar som kan vara intressant att hålla koll på.

Listan

IKTpedagogerna

IKTpedagogerna håller en bra nivå med många spännande artiklar men också användbara tips på hur IT kan användas och underlätta i undervisning och vardag.

Körlings ord

Körlings ord är en blogg som funnits väldigt länge. Den innehåller betraktelser om att vara lärare och lärarens roll och svårigheter. Ofta igenkänningsfaktor på inläggen där.

Mathblog.com

Jag är själv undervisar i matematik och har ofta navigerat till mathblog.com för att hitta inspiration. Ibland kan det vara väldig hög nivå på svårigheten på innehållet men också många lättillgängliga och intressant artiklar. Rekommenderas om du är mattelärare.

Kullerbyttan

En blogg om arbete i förskolan, dvs för de allra yngsta barnen i skolvärlden. Många intressanta och reflekterande tankar som även kan passa för andra lärare. Gå till pedagogiska kullerbyttan.

Ett litet extratips kan vara att även kika på Pedagog Stockholm där det finns flera olika bloggar att kika igenom flödet på. Ibland kan jag hitta en del intressant och inspirerande där också.

Om du själv har en blogg eller har tips om bloggar så kan du alltid skicka över det tipset till mig.